Brukervurdering: 3 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Ideer, design, koding og lek står i sentrum når Kartverket, Høgskolen i Sørøst-Norge og i alt 14 statlige etater inviterer til idekonkurranse, hackathon og kodesamling 27. og 28. oktober. 500 utviklere, gründere, designere, studenter, kodeinteresserte barn og andre kreative mennesker er ventet til årets #hack4no.

 

Fargerik ideskisse

 

NRK-programleder Selda Ekiz, kjent fra Newton og Anno, kommer. Kahoot-gründer Johan Brand kommer. Investor og teknologikjendis Silvija Seres kommer. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kommer. Og roboten Alpha …Kommer du?

Oppdatering 24. oktober: Påmeldingen er avsluttet. Du kan kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

14 etater

Det er tredje året på rad at Kartverket med samarbeidsparter arrangerer #hack4no. I alt 14 statlige etater er med på laget i år. Alle stiller gratis datasett og eksperter til disposisjon for deltakerne, som utfordres til å bruke dataene til å utvikle nye apper, tjenester eller andre digitale løsninger. Etter to dager med intens ideutvikling og jobbing presenteres løsningene og vinnerne kåres.

Håpet er at konkurransen skal bringe fram nye ideer og nye måter å bruke åpne offentlige datasett på som kan gi mer verdiskaping.

Innovasjonsløft og studentdag

Dagene før #hack4no inviterer vi til innovasjonsfaglig påfyll på Innovasjonsløftdagen den 25. oktober.

26. oktober har vi kickoff for studenter.

Juniorhack

Parallelt med idekonkurranse og hackathon for voksne, arrangerer vi juniorhack, hvor barn og ungdom blant annet får lære å lage apper og kart og programmere roboter, spill og musikk. Junior-opplegget er utarbeidet i samarbeid med Lær kidsa koding, som organiserer kodeklubber over hele landet. Invitasjonen går ut både til kodeklubber, skoleklasser og enkeltpersoner som har lyst til å lære mer om koding.

Skoleklasser som har programmering som valgfag eller som er interessert i koding, inviteres til en egen kodedag i forkant av juniorhack.

Gratis Micro:bit, dronekurs og makerspace

Alle juniorene får den populære programmeringsenheten Micro:bit. I år blir det også dronebyggekurs for barna, og vi gleder oss stort til å vise fram landets kanskje største «makerspace» med masse spennende digitale duppeditter og roboter både for små og store.

Les mer

2018 © Kartverket

Søk