Juniorhack

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv
 

 Juniorhack er årets store samling for kodeinteresserte barn og ungdommer. Har kan du blant annet eksperimentere med data og lære hvordan du får en datamaskin eller en robot til å gjøre det du vil. Det blir ikke #hack4no og juniorhack i 2019.

Barn og ungdommer rundt et bord med datamaskiner og lego som skal programmeres

Juniorhack er en del av #hack4no og er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding. Og du kan bygge droner!

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du vil at vi skal holde deg oppdatert om juniorhack og når påmeldingen åpner.

Koding og roboter

På programmet står blant annet workshoper om programmering og om å lage nettsider og kart på nett. For de som har litt erfaring og som kun vil jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerer vi en egen juniorhack-konkurranse. Her kan du delta alene, men aller morsomst er det om du får med deg noen andre og danner et lag. dere vil få oppfølging og veiledning underveis.

Dronekurs og makerspace

De siste årene har vi også hatt kurs i dronebygging! Videre bygger vi opp et svært "makerspace" med masse nye digitale duppeditter både for små og store barn. Her får juniorene prøve noe av det man kan få til med koding og ha det gøy mens de er kreative, lager animasjonsfilm, tester programmering av roboter og mye mer.

Kode-skoledag

Vi har skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser. Vi inviterer skoleklassene til en kode-skoledag på dagtid før resten av juniordeltakerne kommer. Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Må ha med foresatt

Alle barna må ha en voksen med som har ansvar for vedkommende under hele arrangementet, både på dagtid og på nattestid for de som overnatter. En voksen kan ha ansvar for flere barn. 

juniorgjeng

 

Kartverket © 2019

Søk