Juniorhack

Brukervurdering: 4 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivStjerne inaktiv
 

Har du lyst til eksperimentere med data og lære hvordan du får en datamaskin eller en robot til å gjøre det du vil? Bli med på juniorhack 26. og 27. oktober 2018, årets store samling for kodeinteresserte barn og ungdommer. Alle juniorene får bag med spennende tekno-dingser.

Barn og ungdommer rundt et bord med datamaskiner og lego som skal programmeres

Juniorhack er en del av #hack4no og er som en 2-dagers kodeklubb hvor man får eksperimentere med data og lære mye spennende om koding. Og du kan bygge droner!

Det er også en møteplass hvor juniorene kan møte andre kodeinteresserte barn og ungdommer, og foreldre og foresatte vil treffe andre flotte mennesker som bruker av fritiden sin på å lære barn å programmere.

Juniorhack innledes med en kodedag for skoleklasser fra hele landet.

Koding og roboter

På programmet 26. og 27. oktober står blant annet workshoper om programmering og om å lage nettsider og kart på nett. Vi skal sammen gjøre et flyfoto-eksperiment med helium-ballong, du kan få lære hvordan du streamer på Youtube (kanskje du kan bli Youtube-stjerne?), og det blir masse annet morsomt. Her kan du se hele juniorhack-programmet

For de som har litt erfaring og som kun vil jobbe med sitt eget kodeprosjekt eller -eksperiment, arrangerer vi en egen juniorhack-konkurranse. Her kan du delta alene, men aller morsomst er det om du får med deg noen andre og danner et lag. dere vil få oppfølging og veiledning underveis. Les mer om juniorkonkurransen her.

Dronekurs og makerspace

Det blir også kurs i dronebygging! Dette er det egen påmelding til, og det blir garantert rift om plassene. Les om dronekurset her.

Videre bygger vi opp et svært "makerspace" med masse nye digitale duppeditter både for små og store barn. Her får juniorene prøve noe av det man kan få til med koding og ha det gøy mens de er kreative, lager animasjonsfilm, tester programmering av roboter og mye mer.

Kode-skoledag

Vi har skreddersydd et eget opplegg for skoleklasser. Vi inviterer skoleklassene til en kode-skoledag på dagtid fredag 26. oktober, før resten av juniordeltakerne kommer fredag ettermiddag. Skoledagen er tilpasset skoleklasser på ungdomstrinnet som har programmering som valgfag, men vil også kunne egne seg for andre skoleklasser som har kodeinteresserte elever og lærere.

Tilpasset nybegynnere og erfarne

Juniorhack er i hovedsak tilpasset barn og unge i alderen 10 - 16 år. Det er tilpasset både de som har ingen eller liten programmeringserfaring, og de som har mye erfaring. Yngre barn med programmeringserfaring kan gjerne delta. Både barn/ungdommer som kommer alene eller sammen med venninner/kamerater, og hele kodeklubber og skoleklasser, er velkomne.

Må ha med foresatt

Alle barna må ha en voksen med som har ansvar for vedkommende under hele arrangementet, både på dagtid og på nattestid for de som overnatter. En voksen kan ha ansvar for flere barn.

Gratis

Deltakelse på #hack4no er helt gratis. Vi tilbyr gratis middag og overnatting (i klasserom), og vil så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser og kodeklubber slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig. Ta kontakt med en av oss.

 juniorgjeng

 

Kartverket © 2018

Søk