Brukervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

dronekit1

Har du lyst til å lære å bygge en drone? På juniorhack kjører vi dronebyggekurs for barn og ungdom.

[Oppdatert 25.10.2017 kl 14.00: Dronekurset er fulltegnet! Vi har satt opp en venteliste og vil gi beskjed fortløpende om det skjer en endring. Vi gjør oppmerksom på at dronekurset går parallelt med resten av juniorhack og vil ta mesteparten av tiden. Dersom du ønsker å stå på venteliste, send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.]

Droner blir i økende grad brukt innen kartlegging. Datainnsamling med droner er en svært effektiv og rask metode, og som regel langt rimeligere enn vanlig fly. Droner kan i tillegg til datainnsamling på land benyttes på steder hvor det er vanskelig med andre fartøyer, for eksempel til kartlegging av havdybder (foto eller laser) i kystnære områder. Kartverket benytter i samarbeid med private aktører i stigende grad droner til dette formålet.

Denne workshopen er for jenter og gutter (barn og ungdom) som kan tenke seg å lære å bygge en enkel drone og få den til å fly. Vi setter sammen seks team med maks fire personer i hvert team og gjennomgår byggeinstruks og guider dere underveis. Til slutt kårer vi vinnere for best gjennomførte byggeprosjekt, kuleste «utsmykning» og kanskje beste videosnutt.

Det er best om du på forhånd vet hvordan du flyr en drone, men alle på et team trenger ikke å kunne fly. Vi setter opp enkle treningsfasiliteter, hvor dere kan trene.

Du melder deg på dronebyggekurset i påmeldingsskjemaet, men det er som du skjønner svært begrenset med plasser. Vi kommer til å trekke ut de heldige som får delta på dronebyggekurset og sette sammen lagene på forhånd.

Dronebyggekurset vil starte samtidig med resten av juniorhack fredag (27/10) ettermiddag og fortsette gjennom det meste av lørdagen. De som deltar, vil ikke rekke å få med seg flere av workshopene på juniorhack. Vi forutsetter at de som får plass, blir med på hele kurset. Det vil med andre ord ikke være mulig delta på kurset bare fredagen eller bare lørdagen.

Les mer

2018 © Kartverket

Søk